Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

Porovnávat "Gliwický incident" z 31. srpna 1939 s nynější vraždou dvojitého rusko-britského agenta Skripala ve Velké Británii je silně manipulativní.

Existuje zřejmě více států schopných vyrobit vojenskou bojovou látku Novičok. Proč by ale takoví Švédové nebo my měli zájem na zavraždění v Anglii žijícího Skripala?

A Britové mu nabídli azyl, když jej vyměnili za jiné ruské agenty. Ti jej osvobodili z ruského vězení. Novičok zřejmě dovezla Skripalova dcera, která za ním nedávno přijela z Ruska. Vzhledem k tomu, že sama zemřela, Novičok jí nejspíše kdosi přibalil do zavazadel. To je ale potom šílený hazard, vždyť obětí jedu se tak mohl stát prakticky kdokoliv.

Vraždění bývalých ruských agentů uprchlých do zahraničí orgány ruského státu má dlouhou tradici. Připoměňme, že Lva Davidoviče Trockého nechal v roce 1940 zavraždit Stalin až v Mexiku. Přímý důkaz vraždy ruskými orgány sotva někdy získáme, ale těch nepřímých je spousta a považuji je za přesvědčivé.

7 3
možnosti

S tou tradicí máte pravdu ( i když si tak nejspíš počínají nejen Rusové), na druhé straně zrovna Trockého škoda nebyla. "Svět podle Trockého" by byl možná ještě horší než "Svět podle Stalina", ale to už jen spekuluji.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS